Szélerőműparkot vett az MVM

Vágólapra másolva!
Az MVM megvásárolta a sopronkövesd-nagylózsi szélerőműparkot, ezzel a magyarországi szélerőműkapacitás közel ötödét tartja a kezében.
Vágólapra másolva!

Az MVM Zrt. megvásárolta az ország egyik legjelentősebb szélerőmű-parkját üzemeltető Hungarowind Kft. 100 százalékos üzletrészét a Raiffeisen Energiaszolgáltató Kft.-től.

A tranzakció eredményeként nemzeti tulajdonba kerül a szélerőműpark, mely a hazai szélerőmű-kapacitás közel 15 százalékát adja. Az MVM által megvásárolt sopronkövesd-nagylózsi szélpark ez év október 31-ig 38,178 GWh villamos energiát termelt, mely a teljes hazai szélenergia-termelés 18 százaléka volt. Ez alátámasztja azt az üzemeltetési tapasztalatot, miszerint a szélerőmű-park az átlagosnál is jobb adottságokkal rendelkezik a hazai szélviszonyok tekintetében.

Az ügylet értékéről az MVM közleménye konkrétumokat nem árul el, csupán annyi derül ki, hogy a "tranzakció értéke összhangban van a jelenleg Euróban tapasztalható szélerőmű-létesítési költségekkel és lehetővé teszi a befektetett tőke piaci hozamoknak megfelelő megtérülését".