Autókkal megpakolt hajót foglaltak el szomáliai kalózok

Vágólapra másolva!
Szomáliai kalózok elfoglaltak egy autókat szállító brit teherehajót, amelyen 25 fős legénység tartózkodott.
Vágólapra másolva!

Szomáliai kalózok 1000 kilométerre az afrikai partoktól elfoglalták a brit zászló alatt hajózó Asian Glory teherhajót - jelentette be a BBC tudósítása szerint a bolgár külügyminisztérium. Szófia azért érdekelt az ügyben, mert a 25 fős legénységből nyolcan bolgárok, a többi tengerész Ukrajnából, Romániából és Indiából érkezett.

Az utóbbi napokban már elfoglaltak egy brit teherhajót az afrikai kalózok, hétfőn a vegyiáruval megpakolt St. James Park nevű hajó jutott hasonló sorsra (ezen a hajón is voltak bolgár tengerészek, a Novinite internetes oldal értesülései szerint öten).

A brit hatóságok bejelentették, hogy brit állampolgárok nem tartózkodtak a 13 ezer tonnás, elfoglalt hajón. Az Asian Glory a jelentések szerint autókat szállított Szingapúrból a szaud-arábiai Jeddahba.

A BBC értesülései szerint a hajó nagyjából 3 nap múlva érheti el a szomáliai partokat, ahol a kalózok a váltságdíjról tárgyalnak majd. A hétfőn elfoglalt St. James Park már megérkezett Szomáliába, és a tárgyalások ezzel a hajóval kapcsolatban a napokban meg is indulhatnak.