Autókkal megpakolt hajót foglaltak el szomáliai kalózok

2010.01.02. 13:01

Szomáliai kalózok elfoglaltak egy autókat szállító brit teherehajót, amelyen 25 fős legénység tartózkodott.

Szomáliai kalózok 1000 kilométerre az afrikai partoktól elfoglalták a brit zászló alatt hajózó Asian Glory teherhajót - jelentette be a BBC tudósítása szerint a bolgár külügyminisztérium. Szófia azért érdekelt az ügyben, mert a 25 fős legénységből nyolcan bolgárok, a többi tengerész Ukrajnából, Romániából és Indiából érkezett.

Az utóbbi napokban már elfoglaltak egy brit teherhajót az afrikai kalózok, hétfőn a vegyiáruval megpakolt St. James Park nevű hajó jutott hasonló sorsra (ezen a hajón is voltak bolgár tengerészek, a Novinite internetes oldal értesülései szerint öten).

A brit hatóságok bejelentették, hogy brit állampolgárok nem tartózkodtak a 13 ezer tonnás, elfoglalt hajón. Az Asian Glory a jelentések szerint autókat szállított Szingapúrból a szaud-arábiai Jeddahba.

A BBC értesülései szerint a hajó nagyjából 3 nap múlva érheti el a szomáliai partokat, ahol a kalózok a váltságdíjról tárgyalnak majd. A hétfőn elfoglalt St. James Park már megérkezett Szomáliába, és a tárgyalások ezzel a hajóval kapcsolatban a napokban meg is indulhatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK