Árral szemben emelkedett a BUX nyitáskor

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 72,45 pontos emelkedéssel, 21 634,22 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,34 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a hétfői felfutás után némi korrekciót vár, az európai határidős indexek is ezt jelzik előre. A korrekció azonban véleménye szerint el is maradhat, nagy visszaesésre semmiképp sem számít, inkább az árfolyamok stagnálását valószínűsíti.

A Mol hétfői 5,5 százalékos drágulásával kapcsolatban úgy vélekedett: vélhetően egy nagy alap vásárol be a régiós olajcégekbe, ugyanis ezek - például az osztrák OMV és a lengyel PKN - árfolyama is hasonlóan emelkedik. Azt nem tudni, meddig tartanak még a vásárlások, de a kereskedő nem vár már lényeges elmozdulást fölfelé a Mol jelenlegi árszintjéről.

A BUX 334,76 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 21 561,77 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma csupán 12,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

A nyugat-európai értéktőzsdék viszont csökkenéssel kezdtek. A londoni értéktőzsde FTSE-100-as mutatója az előző napi záráshoz képest 0,11 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,20 százalékos, a párizsi CAC-40 szintén 0,20 százalékos gyengüléssel indult.