Párizsból 95 millió euró hitelt kap az MFB

Vágólapra másolva!
Összesen 95 millió euró lehívására szóló, két új hitelkeret-megállapodást írtak alá pénteken Budapesten az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. vezetői a párizsi székhelyű Európa Tanács Fejlesztési Bankjával (Council of Europe Development Bank, CEB).
Vágólapra másolva!

A két hitelkeret az MFB Zrt. jelenleg is működő "Sikeres Magyarországért" Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogramjához - ideértve a Panel Plusz hitelprogramot is -, illetve az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogramhoz biztosít részlegesen hosszú lejáratú finanszírozást.

A Magyar Fejlesztési Bank a két hitelprogram keretében elsősorban a kereskedelmi bankokon és a takarékszövetkezeteken keresztül kínál beruházási célú forrásokat az önkormányzatok, a panellakásokban élő lakóközösségek, valamint a vállalkozói szektor számára.

Az MFB által bevont külföldi intézményi források - főként a CEB-től és az EIB-től - lehetővé teszik, hogy felhasználásukkal a gazdasági és pénzügyi válság körülményei között is zavartalan legyen a fejlesztési és beruházási hitelek folyósítása - hívják fel a figyelmet.

A Magyar Fejlesztési Bank és a CEB eddig négy szerződést kötött, ezek keretében az MFB eddig 440 millió euró forrást vont be a tőkepiacokon elérhetőnél kedvezőbb feltételekkel.