Folytatódik az egyik uniós eljárás Magyarország ellen

Vágólapra másolva!
Brüsszel szerint ellentétes az uniós joggal, hogy a Magyarországon, a biztonsági szektorban szolgáltató külföldieknek be kell lépniük a szakmai kamarába és előzetesen működési engedélyt kell kérniük.
Vágólapra másolva!

Több tucat szabálysértési eljárásról döntött az Európai Bizottság szerdán a 27 tagország esetében. Magyarországot két határozat érinti: Brüsszel továbbra is a szolgáltatás szabadságát korlátozónak tartja a magán biztonsági szolgáltatásokat nyújtani kívánó külföldi cégekre vonatkozó előírásokat, lezárta viszont a foglalkoztatással összefüggő megkülönböztetés-mentességet garantáló irányelv miatti eljárást.

A bizottság közleménye szerint a a brüsszeli végrehajtó testület azt kifogásolja, hogy a biztonsági szolgáltatások területén ideiglenesen Magyarországon szolgáltatni kívánóknak be kell lépniük a szakmai kamarába, emellett előzetesen működési engedélyt kell kérniük

A foglalkoztatással összefüggő diszkriminációt tiltó irányelv esetében Brüsszel azért hozott kedvező döntést, mert az elmúlt hónapokban végrehajtott törvénymódosítások biztosítják, hogy a magyar szabályozás teljes egészében összhangban áll az unióssal.