Egyeztetett bankreformot sürget az IMF

Vágólapra másolva!
Véget ért a davosi Világgazdasági Fórum szombaton, az utolsó napon megszólaló IMF-vezér a költségvetési problémáktól félti a világ országait. Azt is mondta, hogy ha nem hangolják őket össze, a bankreformok nem lesznek sikeresek.
Vágólapra másolva!

Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója arra figyelmeztetett a találkozó, hogy a költségvetési stabilitás lesz az egyik legfőbb probléma a világgazdaság számára az elkövetkezendő években.

"Ezzel a problémával még 5-6 vagy 7 évig szembesülni fogunk, attól függően, hogy mely országról van szó" - jósolta a pénzügyi szakember. Az Európai Unióban több országnak is hatalmas költségvetési hiánnyal kell szembenéznie a következő években, miután rengeteg pénzt költöttek különféle mentőcsomagokra és ösztönző programokra.

A BBC beszámolója szerint az IMF vezetője arra biztatta az Egyesült Államokat, hogy egyeztesse a többi országgal a bankrendszer - Barack Obama elnök által nemrég bejelentett - reformját. "A lépések összehangolása kulcsfontosságú, de egyelőre nem ebbe az irányba haladunk" - jegyezte meg Strauss-Kahn.