Feketelistára tette az APEH a Drehert

Vágólapra másolva!
Majdnem 2 és félmilliárd forintos adóhiánya volt a tavalyi utolsó negyedévben a legtöbb adóhiányt fölhalmozó hazai cégnek, az APEH nyilvántartása szerint. A magánszemélyek mezőnyében 244 millió a csúcs. A listára került Dreher nem ért egyet a hatósággal.
Vágólapra másolva!

Közzétette honlapján az APEH a legnagyobb adóhiánnyal érintett cégek és magánszemélyek aktuális listáját. A negyedévenként nyilvánosságra hozott feketelistára előbbiek 100 millió, utóbbiek 10 millió forint feletti adóhiánnyal kerülhettek föl.

Az élen a KLK63 Kft. áll (2,439 milliárd plusz 1,999 milliárd), a Háztartási Cikk Kft. (2,438 milliárd plusz 1,862 milliárd) és a Gold Animal Kft. (1,035 milliárd plusz 717 millió) áll. E három társaság adóhiánya lépte át az egymilliárdos határt 2009 utolsó negyedévében.

A magánszemélyek közül 244 milliós adóhiány kellett az első helyhez, ehhez csaknem ugyanekkora bírság is társul, a végösszeg így félmilliárd fölött van.

A névsorban ezúttal kevés a széles körben ismert cég, az első ilyen a 11. helyen álló Dreher Sörgyárak Zrt., 482 millió forintos adóhiánnyal és 190 milliónyi bírsággal, illetve késedelmi pótlékkal.

A Dreher Sörgyárak Zrt. 2009. november 12-én a Fővárosi Bíróságon keresetet nyújtott be az APEH határozata ellen. Ez a bírósági felülvizsgálat jelenleg is tart. A Dreher egyeztet a hatósággal, amiért szerintük a törvényi előírás ellenére (az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII törvény 55. §) is feltette vállalatunkat a jelentős adóhiánnyal érintett adózók listájára. - nyilatkozta Agócs Mónika a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője.