Tévedésből került fel a Dreher az APEH feketelistájára

Vágólapra másolva!
Tévedésből, adminisztrációs hiba miatt került fel az APEH adóslistájára a Dreher Sörgyárak Zrt - közölte az APEH. A sörgyár már tegnap jelezte, hogy nem ért egyet a hatósággal.
Vágólapra másolva!

Adminisztrációs hiba következtében, ok nélkül kerültek feltüntetésre a Dreher Sörgyárak Zrt. adatai az Adó- és Ellenőrzési Értesítő 2010. január 21-i 1. számában a jelentős adóhiányt felhalmozó cégek listáján. Az adóhatóság a téves közzététel helyreigazítását kezdeményezte az Adó- és Ellenőrzési Értesítő következő számában - áll a hatóság közleményében.

A Dreher Sörgyárak Zrt. már szerdán jelezte, hogy 2009. november 12-én benyújtott egy keresetet a Fővárosi Bíróságon az APEH határozata ellen. A bírósági felülvizsgálat jelenleg is tart, így a törvényi előírás ellenére (az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII törvény 55. §) került fel a sörgyár a listára.

Majdnem 2 és félmilliárd forintos adóhiánya volt a tavalyi utolsó negyedévben a legtöbb adóhiányt fölhalmozó hazai cégnek, az APEH nyilvántartása szerint. A negyedévenként nyilvánosságra hozott feketelistára a cégek 100 millió forint feletti adóhiánnyal kerülhettek föl. Itt szerepelt a Dreher is a11. helyen. 482 millió forintos adóhiánnyal és 190 milliónyi bírsággal, illetve késedelmi pótlékkal.