Amíg nem kapnak fizetést, nem dolgoznak a kazángyárban

2010.02.18. 11:19

Amíg meg nem kapják az elmaradt fizetésüket, nem dolgoznak a kiskunfélegyházi a TE Ganz Röck munkásai. A cég több mint háromhavi bérükkel adós. A társaság gazdasági gondjait várhatóan csütörtök délután tárgyalja a parlament.

Szerda reggeltől tart a sztrájk a TE Ganz Röck Zrt. (TRANSELEKTRO GANZ-RÖCK Kazán- és Erőművi Berendezések Zrt.) kiskunfélegyházi gyárában, amit a vezetőség tudomásul vett. A munkavállalók azért szüntették be a munkát, mert nem kaptak megnyugtató választ az elmaradt munkabérük kiegyenlítésére - tájékoztatta közleményében a Független Hírügynökséget Kengyel Gábor a cég szakszervezeti vezetője.

A közlemény szerint szerdán délután egy egyeztető tárgyalást kezdeményeztek a közreműködő bankok, tulajdonosok és a társaság vezetőségének bevonásával a parlamentben, amely várhatóan a végső megbeszélés lesz az MFB hitelfelvétellel kapcsolatban. Ebből a hitelből szeretnék kifizetni az elmaradt béreket.

Kengyel Gábor elmondta, a csaknem 200 munkavállaló addig sztrájkol, amíg a munkabérüket meg nem kapják. A döntésüket végső elkeseredésükben hozták, de biztosították a cégvezetést, hogy amint megkapják járandóságukat, szándékukban áll folytatni a munkát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK