A Hummer is megszűnik - gazdasági lapszemle

Vágólapra másolva!
Harmadik autómárkáját is megszünteti a General Motors; felvásárolja legnagyobb palackozóját a Coca-Cola Co.; az angol fociklubok adósságállománya egész Európát lekörözi; 70 éves nyugdíjkorhatárt vizionál egy tanácsadó cég Nagy-Britanniában; Görögország újabb leminősítése akár hónapok kérdése lehet.
Vágólapra másolva!

A Pontiac és a Saturn után a Hummer márkát is kénytelen megszüntetni a General Motors, miután az amerikai autógyártó eladásról folytatott kínai tárgyalásai zátonyra futottak - írja a Wall Street Journal. A Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery nevű vállalatnak a kínai hatóságok nem engedélyezték a vásárlást, mire a GM bejelentette a Hummer márka végét.

Arra készül a Coca-Cola Co., hogy 15 milliárd dollárért megvásárolja az üdítőitalok egyik legnagyobb palackozó cégének többségét - értesült a Reuters. A Coca-Cola Enterprises Inc. észak-amerikai részének megvétele azt jelentené, hogy a Coca-Cola feladja eddigi stratégiáját, a gyártó és a palackozó tevékenység szétválasztását.

Az angol Premier League klubjainak nagyobb az adósságuk, mint a többi UEFA-licences európai egyesületnek összesen - állapította meg az európai labdarúgó-szövetség friss tanulmánya, melyet a BBC idéz. Az angolok 3,8 milliárd euróra rúgó tartozása négyszerese a második legeladósodottabb bajnokság, a spanyol liga adósságának - pedig az adósságtengerben úszó Portsmouth és West Ham számai ebben nincsenek is benne, mivel nincs UEFA-licencük.

Az államháztartás nehéz helyzete és a társadalom elöregedése miatt Nagy-Britanniában 70 évre kell emelni a nyugdíjkorhatárt a század közepére - áll a PriceWaterhouse Coopers nemzetközi tanácsadó cég Guardian által ismertetett elemzésében. A jelenlegi kormányzati tervek azzal számolnak, hogy 65-ről három lépésben 68 évre kell emelni a korhatárt.

Görögország adóskockázati besorolását az elmúlt hónapok rontásai után hamarosan újból leminősíthetik, ha kiderül, hogy a kormányzat nem tudja végrehajtani a vállalt intézkedéseket - mondta a Bloombergnek a Moody's hitelminősítő egyik vezetője.