Jön a háztartásigép-csere pogram

Vágólapra másolva!
Néhány héten belül indul a környezetvédelmi minisztérium házartási gépek cseréjét célzó programja.
Vágólapra másolva!

Néhány héten belül megjelenik az energiafaló háztartási gépek helyett takarékos berendezések vásárlását támogató program, amely az időseket, nagycsaládosokat és regisztrált munkanélkülieket segíti majd - jelentette be Dióssy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára pénteken Budapesten.

A március 6-i Nemzetközi Energiahatékonysági Nap alkalmából tartott rendezvényen a szakállamtitkár közölte továbbá, hogy az épületenergetikai támogatási program keretében eddig 78 pályázó kapott összesen 1,5 milliárd forintot. A programban 322 pályázó összesen 16 milliárd forintot igényelt.

A rendezvényen elhnagzott, hogy a CECED Magyarország Egyesülés kampányt indít, minden városban elektromos hulladék gyűjtő versenyt szerveznek az iskolásoknak. A CECED-et a magyarországi háztartási gép gyártók, és a kiemelkedő márkák forgalmazói hozták létre még 2004-ben. A szervezet tagjai által alapított cég, az Elektro-Coord Magyarország Nonprofit Kft., amely az elektronikai és elektromos hulladékok begyűjtését végzi. Tóth Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, hogy a elsősorban a kereskedőkre építenek, akik a gyakori akcióikban az új készülékek árából árengedményt adnak annak, aki a régit leadja náluk.