A forint van a legjobb formában a régióban

Vágólapra másolva!
Jobban teljesít a forint, mint a térségbeli feltörekvő devizák. Az euró árfolyama kedd délelőtt 264 forint alá csökkent, a dollárt 193 forint alatt jegyzik.
Vágólapra másolva!

Kedden reggel is 265 forint alatt jegyezték az eurót, hasonlóan a hétfői értékekhez. A nemzetközi bankközi devizapiacon 7 órakor 264,93 forintot ért egy euró, tíz óra előtt nem sokkal pedig 263,96-ra süllyedt az árfolyam. Péntek este még 265,46 forinton állt. A forint a dollárral szemben is erősödött: egy dollár 192,74 forintot ért kedd reggel. A svájci frank 182,23 forintot ért.

Ha a piaci hangulat érdemben nem romlik, kicsit még javíthat a forint a jelenlegi szintekről. A hét folyamán a 262-267-es sáv a legvalószínűbb, a 260-as szint elérése egyelőre nem várható - írta keddi elemzésében Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője.

Az MTI által megkérdezett kereskedők úgy látják, hogy a forint hirtelen erősödésével kivált a térségbeli devizák csoportjából, amit a zlotyval szemben elért erősödése is mutat.

Piaci várakozások szerint ugyanakkor a következő napokban nem változik lényegesen az árfolyam, feltéve, hogy külföldön nem történik rendkívüli esemény. A piac már beárazott egy újabb, 0,25 százalékpontos kamatcsökkentést - teszik hozzá az elemzők. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa legközelebb március 29-én dönt a kamatról.