Vágólapra másolva!
A Volvo megvásárlásáról elhíresült kínai Geely autógyár újabb nagy névre csapott le. Az ázsiai autógyár a londoni fekete taxikat gyártó cégben szerezne irányítást.
Vágólapra másolva!

A Reuters szerint a Geely az irányítási jogok megszerzésére törekedve növeli részesedését a Manganese Bronze autógyárban, amely a híres londoni fekete taxikat gyártja. Az értesülés szerint a termelés egy részét Kínába telepítenék át.

A Manganese Bronze bejelentése szerint új részvények formájában 20 százaléknyi papírt bocsátanának ki, amelyet a Geely darabonként 70 pennyért venne meg. Ezzel irányítási joghoz jutnának, amelyet felhasználva Coventryből Sanghajba telepítenék az úgynevezett TX4-es modell gyártását.

John Russel a brit gyár vezérigazgatója szerint, ez "egy kisebb fordulópont" a cég életében. A vállalat 2009-ben 7,3 millió font veszteséget termelt, ami a piaci értékéhez képest (körülbelül 26 millió font) meglehetősen soknak számít. A Geely a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy még nincs végleges döntés az üzletről.

Egy londoni taxisofőr szerint úgy kezelik őket mint ha "kosz lennének a cipőjükön." A 17 éve vezető taxis szerint a tengerentúli gyártás alacsonyabb minőségű alkatrészekhez vezet, arról nem is beszélve, hogy a hagyományos "Büszkeséggel készült Coventryben" felirat is lekerül a kocsikról.