Sármellék: Fly Balaton szerződés nélkül

Vágólapra másolva!
Eredményes volt a Sármelléki Repülőtér üzemeltetésére kiírt nyilvános pályázati eljárás, amelyen az SCD Group tette a legjobb ajánlatot. Ám a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén elhangzottakkal ellentétben a szerződéskötési folyamat még nem zárult le - közölte az SCD Group Zrt.
Vágólapra másolva!

A közlemény kitért arra, hogy még tartanak az egyeztetések a tulajdonos sármelléki és zalavári önkormányzatokkal. Ennek során a felek arra törekednek, hogy hosszú távú és stabil feltételeket teremtsenek a légikikötő zavartalan működéséhez és fejlesztéséhez.

Az SCD Group és a tulajdonos önkormányzatok fontosnak tekintik, hogy a sármelléki nemzetközi légikikötő működtetéséről kizárólag hiteles információk lássanak napvilágot. Ezért cáfolják azt a sajtóértesülést, amely szerint a BFT elnöke, a szocialista képviselő Suchman Tamás részt vett az SCD és az önkormányzatok közötti megállapodás előkészítésében. A szervezet pénteki ülésén elhangzott, hogy a repülőtér tervezett utasforgalmára vonatkozó számadatok sem tükrözik az SCD számításait, illetve álláspontját - áll a közleményben.

Az SCD csoport és a megállapodásban érintett önkormányzatok kizárólag a nemzetközi légikikötő üzemeltetéséről aláírt szerződést követően kívánnak nyilvánosság elé állni. A társaság sajtófelelőse nem kívánt arra a kérdésére reagálni, hogy Suchman bejelentése, miszerint áprilistól újra indulhat a sármelléki repülőtér, valós információkon alapul-e. A közlemény szerint erről a szerződés véglegesítése után adhatnak majd tájékoztatást.