Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) elfogadhatatlannak és az építőipari cégek hátrányos megkülönböztetésének tartja, hogy idén nem támogatnák a telephelyfejlesztést.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a napokban bocsátotta társadalmi egyeztetésre a regionális operatív programokban tervezett telephelyfejlesztések pályázati felhívását. Az NFÜ elgondolása szerint idén nem támogatnák az építőipari tevékenység célját szolgáló telephelyfejlesztést.

Forrás: MTI

Az ÉVOSZ és tagszervezetei számára az NFÜ álláspontja elfogadhatatlan, mert így a vállalkozási infrastruktúra fejlesztésének támogatásából mintegy nyolcvanezer mikro, kis- és középvállalkozást zárnak ki indokolatlanul.

Az építőiparra  kifejezetten jellemző a kisszervezetek nagy száma, amelyek az ágazatban elhúzódó, négy éve tartó építőipari válság, valamint a lánctartozások közepette a támogatási lehetőségtől is elesnek. Az érdekképviselet szerint elfogadhatatlan, hogy az országos átlagnál rosszabb tőkeellátottságú építőipari cégek esélyt sem kaphatnak az állami és más uniós források elosztásánál.