Egy fontért egy orosz milliárdosé lett a The Independent

Vágólapra másolva!
Egy fontért megvásárolja a Nagy-Britanniában kiadott, veszteséges The Independent napi- és The Independent on Sunday hetilapot Alekszandr Lebegyev orosz milliárdos - jelentette be csütörtökön a lapok eddigi tulajdonosa, a dublini székhelyű Independent News & Media (INM) kiadóvállalat.
Vágólapra másolva!

Alekszandr Lebegyev, aki fiatal KGB-ügynökként két évtizede a londoni szovjet nagykövetségen szolgált - mára azonban milliárdos üzletemberré lépett elő -, egy font jelképes árat fizet a tekintélyes, ám krónikusan veszteséges lapok kiadójának, a dublini székhelyű Independent News & Mediának (INM).

Az INM ugyanakkor - a Londoni Értéktőzsdén csütörtökön közzétett szerződéses feltételek szerint - a következő tíz hónap során 9,25 millió fontot fizet az orosz oligarcha által az Independent-lapok gondozására létrehozott új vállalatnak, annak fejében, hogy a cég átveszi a lapcsoportot terhelő adósságokat.

Lebegyev tavaly London legnagyobb délutáni napilapjában, az Evening Standardben szerzett többségi részesedést, szintén egy fontért.