Marketwatch: Kivárnak a magyar választásokig a befektetők

Vágólapra másolva!
Megakaszthatja a tőzsde emelkedését a választás, ugyanis a befektetők bizonytalanságot éreznek a politikai eseményekben. A Fidesz győzelmét már külföldön is készpénznek veszik - írja egy külföldi szaklap Magyarországról.
Vágólapra másolva!

"Csináltunk egy kis profitot. Most leveszünk az asztalról egy kis pénzt és megvárjuk, hogy mi történik a választások után" - mondta Markus Brueck, egy feltörekvő piacokra specializálódott befektetési alap kezelője. Szerinte a gazdasági fellendülés Magyarországon elmarad a többi kelet-európai országétól, de az eddigi eredményeket kedvelték.

A Marketwatch Magyarországról szóló cikkében megemlítik, hogy a válság kitörése óta nagy utat járt be az ország: az államcsődtől a Nemzetközi Valutaalap hitelcsomagja mentette meg, de a költségvetési kiadások lefaragásával visszatért a befektetők bizalma az ország iránt. Ezt azzal támasztják alá, hogy a fellendülést mutató gazdasági index 13 százalékkal emelkedett, míg a feltörekvő piacok átlaga 0,5 százalékkal nőtt.

A cikkben részletesen foglalkoznak a választásokkal, kiemelve, hogy a Fidesz választási győzelme szinte biztosra vehető, sőt az alkotmány megváltoztatására is lehetőséget adó kétharmados többségre is van esélye. A párt programjában azonban kockázatokat látnak, mivel az adócsökkentés és a munkahelyteremtés csak általános javaslatként merült fel. Brueck emiatt semleges állásponton van: várja, hogy a Fidesz-kormány milyen konkrét lépéseket tesz majd. A kockázatok miatt azt mondta: "egy kicsit óvatosabbá váltunk."