Demján cáfolja, hogy kiszállna az orosz lottóból

Vágólapra másolva!
A Trigránit közleményben cáfolta hétfőn az orosz Kommerszant értesülését, miszerint  Demján Sándor áruba bocsátja az érdekeltségébe tartozó orosz lottócég, az Orglot többségi, 51 százalékát.
Vágólapra másolva!

A Trigránit közleménye szerint az 51 százalékos tulajdon értékesítése jelenleg nincs napirenden. Ugyanakkor megjegyzik, hogy több vállalat is jelezte vételi szándékát.

Az Oroszországi Orglot Zrt. kisebbségi részvényese, a 49 százalékos tulajdonnal rendelkező Konverssport elővásárlási joggal rendelkezik, hogy a többségi tulajdonostól megvásárolja a cég részvénypakettjét. Az Orglot Oroszország menedzsment-jogait a jelenlegi kisebbségi tulajdonos gyakorolja, ő irányítja a vállalat menedzsment-tevékenységét is - áll a közleményben.

A magyar vállalkozó 2008 októberben szállt be az orosz lottócégbe a Gazprombank részének kivásárlásával.

Demján Sándor oroszországi vállalkozásához az előzetes híreszteléssel ellentétben az MFB Zrt. nem nyújtott hitelt. A 2008 decemberben megkötött szerződés értelmében a bank a 100 millió eurós beruházáshoz 15 százalékos önerő biztosítása mellett 85 millió euró összegű, nem kedvezményes kamatozású hitelt adott volna öt évre, végül azonban a bank szerint az ügyfél elállt a hitelkérelemtől.

Az Orglot Oroszország Kft.-t 2006 augusztusában alapította a Gazprombank, hogy lebonyolítói jogokkal felruházva elindítsa az orosz állami, valós idejű lottójátékot, amelynek felügyeletét jelenleg a Sport, Turizmus és Ifjúságpolitikai Minisztérium látja el. Az Orglot felügyeli és bonyolítja le az orosz állami lottót, a "Gosloto"-t.

Demján cégének, az Euroinvestnek a honlapja szerint az Orglot tervei között szerepelt, hogy 2015-ig 27 milliárd rubelt (700 millió euró) utal át egy elkülönített állami pénzalap részére az amatőr és profi sportok támogatására.