Javult a magyar országkockázati helyezés az Euromoney szerint

Vágólapra másolva!
Meredeken javult Magyarország helyezése a londoni Euromoney gazdasági folyóirat által összeállított legújabb globális országkockázati rangsorban, amelyben ugyanakkor a súlyos államháztartási és adóssággondokkal küszködő fejlett ipari gazdaságok - köztük az Egyesült Államok és Görögország - lejjebb csúsztak.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb londoni gazdaságpolitikai magazin által piaci és politikai elemzők értékelése alapján félévente összeállított, 186 országot soroló kockázati listán Magyarország a tavaly márciusi 54. és a szeptemberi 64. hely után most a 46-ikra került.

A Euromoney új országkockázati összeállításában - a számos kritérium alapján kialakított osztályzati rendszer alapján - a megszerezhető 100 pontból Magyarország a tavaly tavaszi 57,34 pont és az őszi 55,35 pont után most 62,48 pontot kapott az általános kockázati kategóriában.

Ősszel 10 helyet csúszott vissza Magyarország a listán, mert rosszabbnak ítélték meg a hitelképességet és a gazdaság teljesítményét is. Amerika is kikerült az élmezőnyből mert növekedett az országkockázat. Akkor azért döntöttek a hátrasorolásról, mert a szakértők a gazdaság általános teljesítményét és hitelképességét is rosszabbnak minősítették és úgy ítélték meg, hogy nőtt az esélye annak, hogy az ország nem fizetővé válik.