Késő délután rákapcsolt a forint

Vágólapra másolva!
Erősödött kedden a forint az euróval szemben, este hét óra előtt már 263 forint felé tartott az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Pár perccel kedd este hét óra előtt 263,20-263,40 forintért jegyezték az eurót a nemzetközi devizapiacon, a svájci frankért ekkor 184,30, a dollárért pedig 193,80 forintot kellett adni.

Az euró jegyzése fokozatosan ereszkedett lejjebb a keddi - alacsony forgalmú - kereskedésben. Hétfő délután és kedden délelőtt még 264,50-265 forint körül mozgott az árfolyam, délután 5 óráig 264 forintig süllyedt, aztán rákapcsolt a magyar deviza, így került 263 közelébe a kurzus. (A forinterősödés annak ellenére következett be, hogy a nemzetközi tőzsdéken és a budapesti részvénypiacon is kedvezőtlen volt a hangulat. Ráadásul a forinttal rendre azonos irányba haladó lengyel zloty gyengült.)

Devizapiaci kereskedők szerint a következő napokban szűk sávban folytatódhat a kereskedés a forint piacán az elkövetkező napokban. A magyar választások első fordulóját követően a befektetők még kivárhatnak egészen addig, amíg ki nem derül az új kormány összetétele, valamint annak programja. Ha viszont a nemzetközi piacokon az optimizmus lesz az úr, akkor tovább erősödhet a magyar deviza, a kurzus megközelítheti a 260 forintos szintet.