Eladó a Newsweek, újabb segítségre szorul a Freddie Mac

Vágólapra másolva!
Eladó a világ egyik leghíresebb hetilapja, a Newsweek. Újabb tőkeinjekcióra lehet szüksége a Freddie Mac-nek, az újabb portugál leminősítés híre miatt esett Amerika. Gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Eladja a Newsweek című hetilapját a Washington Post Co. A társaság bejelentése szerint már nem éri meg veszteségesen működtetni a gazdasági hetilapját, miután a tavalyi évben jelentős veszteséget könyveltek el.

Újabb tőkeinjekcióra lenne szüksége a Freddie Mac. A vezető amerikai jelzálog-hitelező intézet most további 10,6 milliárd dolláros állami támogatásra számít. A 2008 őszén a hitelválságban megrendült jelzálog-finanszírozó intézetek stabilizálása egy szenátusi bizottsági becslés szerint összesen 400 milliárd dollár közpénzt emészthet fel.

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék az újabb portugál leminősítés hírére. A Dow Jones blue chip index 0,6 százalékos, az S&P 500 0,7 százalékos, a Nasdaq pedig 0,9 százalékos veszteséget regisztrált a szerdai kereskedés végén.

A dollár erősödése miatt több mint 4 százalékkal, 80 dollár alá csökkent az olaj ára. A zuhanást a tartalékok magas szintje is erősítette.