Megtámadták a Magyar Telekom közgyűlési határozatait

Vágólapra másolva!
Ismét megtámadta néhány kisrészvényes a Magyar Telekom utóbbi évekbeli közgyűlésein hozott határozatokat. A cég nem ért egyet a kereseti kérelemben foglaltakkal.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom egyik kisrészvényese törvényességi felügyeleti eljárás megindítását kezdeményezte be a Fővárosi Bíróságon, és kérelmezte a 2008. évi rendes közgyűlésen, a 2009. évi rendes közgyűlésen, valamint a 2009. évi rendkívüli közgyűlésen elhatározott változások bejegyzésének hatályon kívül helyezését - közölte a társaság pénteken.

A részvényes kérte továbbá, hogy a Cégbíróság utasítsa el a 2010. évi rendes közgyűléssel elhatározott változások bejegyzésére vonatkozó kérelmét. Másik két magyar kisrészvényes kérte a bíróságtól ideiglenes intézkedés elrendelését. A társaság közleményében megjegyzi, hogy a határozatokat megtámadó kisrészvényesek ugyanazok, akik a korábbi közgyűléseken meghozott határozatokat is megtámadták.

Az áprilisi közgyűlésen több, úgynevezett megismételt határozatot is hoztak a 2007. évről azért, mert egy kisbefektetői per során a 2008. évi rendes közgyűlésen elfogadott határozatokat a Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte. Ezen a közgyűlésen több kisrészvényes is felvetette, hogy ezekről a napirendi pontokról jogszerűen nem dönthetnek, a Magyar Telekom álláspontja viszont az volt, hogy jogszerű határozatokat hozhat ezekben a kérdésekben a közgyűlés.

A Magyar Telekom a törvényességi felügyelet megindítására vonatkozó, illetve a kisrészvényesi kereseti kérelemben foglaltakkal nem ért egyet, és mindent megtesz mindkét eljárás során ezen álláspontja érvényre juttatásának érdekében - áll a cég közleményében.

Az április 7-én megtartott éves rendes közgyűlésen a részvényesek részvényenként 74 forint osztalékról döntöttek.

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.