Eladta Mohammed Al Fayed a Harrods áruházat

Vágólapra másolva!
Huszonöt év után megválik a híres londoni Harrods áruháztól Mohammed Al Fayed. A katari vevő által fizetendő másfél milliárd fontos vételár fedezi a hasonnevű ingatlanvállalatot és légitársaságot is.
Vágólapra másolva!

Másfél milliárd fontért eladta Mohammed Al Fayed brit üzletember a Harrods luxusáruházat - olvasható a BBC internetes oldalán. A vevő a Qatar Holdings, melyet a milliárdos személyesen szemelt ki, hogy tovább vigye az üzletet.

A London Knightsbridge negyedében álló elegáns üzletházat Al Fayed 650 millió fontért vásárolta 1985-ben. A BBC szerint az egyiptomi születésű üzletember jó árat kapott érte, ha számításba vesszük a jelenlegi gazdasági klímát. A kereskedelmi egységgel együtt jár egyébként a Harrods Estates nevű ingatlancég és egy, ugyancsak a márkanevet viselő légitársaság.

Az 1849-ben alapítottHarrodsban 330 darab, összesen több mint 90 ezer négyzetméternyi üzlet van. Évente 15 millió vásárló keresi föl. Latin nyelvű mottója ellenére (Omnia Omnibus Ubique - Mindent, mindenkinek, mindenhol) kimondottan drága helynek számít.

Az ügyletben közreműködő tanácsadó cég vezetője szerint Al Fayed azért döntött az értékesítés mellett, mert a jövőben több időt akar tölteni gyermekeivel és unokáival. Megmaradó brit érdekeltségei között van a Gera Zoltánt is foglalkoztató londoni futballklub, a Fulham, mely épp nemrég érte el története legnagyobb sikerét az Európa Liga döntőjébe jutással.

Mohammed Al Fayed fia, Dodi 1997-ben Diana walesi hercegnővel együtt szenvedett halálos autóbalesetet Párizsban.