A monetenegrói jegybank nekiment az OTP-leánynak a helyi sajtó szerint

Vágólapra másolva!
Podgoricai lapok szerint a montenegrói jegybank az OTP leánybankjának vezérigazgatójának távozását követeli. Az OTP Bank nem kommentálta a montenegrói híreket.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank száz százalékos tulajdonában lévő montenegrói kereskedelmi bank, a CKB bank magyar vezérigazgatójának leváltását kérte a montenegrói jegybank - jelentette kedden a Beta hírügynökség a montenegrói sajtóra hivatkozva.

A Vijesti és a Dan című montenegrói lapok szerint a podgoricai jegybank azért szeretné elérni Bobvos György távozását, mert "a monetáris kormányzat elégedetlen" a piacvezető montenegrói bank irányításával.

Nem kommentál az OTP

A montenegrói jegybank egyelőre nem erősítette meg a hírt, de a helyi sajtó tudni véli, hogy a kérésről hivatalos irat született és a dokumentumot állítólag Velibor Milosevic, a bankszektor ellenőrzéséért felelős általános igazgató helyettesének írta alá.

A Vijesti azt írta, a CKB - ahogy több más, Montenegróban működő bank is - a világgazdasági válság miatt több mint egy éven át szüneteltette a hitelezést. A Dan jelentése szerint a montenegrói központi bank, miután ellenőrizte a CKB működését, kérte annak vezetésétől a bank feltőkésítését és a hitelezés újraindítását, de ez "nem vezetett eredményre", ezután kérték a vezérigazgató felmentését és intézkedéseket a bank tőkéjének "helyreállítása" érdekében.

Az OTP Bank a montenegrói lapok írásaira reagálva közölte: tőzsdei társaságként kommunikációs gyakorlatának megfelelően sajtóértesüléseket következetesen nem kommentál.