Sztrádabotrány: kedden egyezkednek

Vágólapra másolva!
Kedden közvetlenül tárgyalnak egymással az M43-as sztrádát építő alvállalkozók a kivitelező spanyol Sedesa képviselőivel.
Vágólapra másolva!

A pénteki forgalomlassító demonstrációt követően sem kaptak érdemi ajánlatot az M43-as sztrádát építő vállalkozások a kivitelező konzorciumot vezető Sedesa képviselőitől - tájékoztatta az [origo] - t Temesvári Zoltán ügyvéd. Az ugyanakkor bizakodásra adhat okot - tette hozzá a pénzükre váró álvállalkozók jogi képviselője -, hogy a spanyol Sedesa kedden délután közvetlenül kész egyeztetni a követelésekről.

Mint ismert, szerdán a Tisza M43 Konzorcium írásos nyilatkozatban kötelezettséget vállalt az alvállalkozók követeléseinek kifizetésére, utóbbiak azonban nem fogadták el az ajánlatot, mivel abban nem esett szó konkrétan összegekről, illetve az átutalás határidejéről.

A konzorciumot vezető Sedesa továbbra is adós a garanciák megadásával - fogalmazott az [origo] - nak az ügyvéd -, de reményeik szerint ezt pótolhatják a keddi egyeztetésen. Addig nem terveznek a péntekihez hasonló demonstrációt, amennyiben azonban eredménytelen lesz a tárgyalás, úgy ismét tiltakozó akciót szervezhetnek. Emlékezetes, hogy május 13-án az alvállalkozók - követeléseik nyomatékosítására - bontani kezdték a sztráda alapját.