Beragadt 280 forint alatt az euró

Vágólapra másolva!
Az európai piac a spanyol bankok miatt gyengélkedik, a forint azonban eddig viszonylag jól tűrte a nyomást. Az eurót szerda reggel 279 forint alatt adták, délután három után a 278-as szint körül mozog az árfolyam.
Vágólapra másolva!

Az eurót és az európai értékpiacokat károsító menekülési hullám szerdán is nehezíteni fogja a közép-kelet-európai valuták helyzetét. A forint eddig elég jól tűrte a viszontagságokat, de további veszteségek érhetik, csakúgy, mint a többi térségi valutát, írta elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség.

A hétvégén az egyik spanyol regionális bank csődöt jelentett, ami felvetette egy spanyol bankválság rémét. Ennek eredményként újra esett az euró, ám a forint viszonylag jól tűrte a nyomást, ezúttal nem került 280 fölé az egységnyi euró.

Kora reggel óta a 279,5-277-es sávban mozgott a forint euróval szembeni árfolyama. Délután kettőkor 277 forintot kértek egy euróért a bankközi devizapiacon, míg kora reggel a 279-es szint fölött is járt az árfolyam, kettő óra óta viszont kisebb megszakításokkal szinte folyamatosan gyengült a hazai deviza az euróval szemben, és a 278-as szintet nyaldosta az árfolyam. Egy dollárért 226,3, egy svájci frankért 195,8 forintot kérnek.