Nem voltak fővárosi "kapcsolattartói" a Főtávnak a vezérigazgató szerint

Vágólapra másolva!
Hagyó Miklóssal csak normál hivatali kapcsolata volt a Főtávnak, a cégnél nem fordultak meg önkormányzati kapcsolattartók, a Hír TV-ben elhangzott, egyebek mellett a hűtlen kezelés gyanúját felvető értesülések cáfolatát pedig a vezérigazgató már eljuttatta az ügyészséghez - ezt állították a Főtáv Zrt. vezetői csütörtöki sajtótájékoztatójukon, ahova nem engedték be a társaság ügyeivel foglalkozó műsor stábját.
Vágólapra másolva!

Nem voltak az elmúlt hónapokban felszínre került BKV-ügyekben megismertekhez hasonló fővárosi "kapcsolattartói" a Főtáv Zrt.-nek - mondta az [origo] kérdésére Kovács Lajos, a Főtáv vezérigazgatója, a cég csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Lajos jelezte, ő a cég igazgatóságának, valamint felügyelőbizottságának tartozik felelősséggel, mindkét testületben ott ülnek a tulajdonos fővárosi önkormányzat képviselői, külön kapcsolattartókra tehát nem volt és nincs szükség.

A Hír TV Célpont című műsorában múlt pénteken hangzott el, hogy egy Joó Tibor nevű, állítása szerint korábban több pozícióban is a Főtávnak dolgozó férfi révén vett ki Hagyó Miklós havonta 50 millió forintot a cégből, és ugyanő Kovács Lajos vezérigazgatónak is rendszeresen juttatott pénzt. A műsorban egy csepeli lakópark és egy Főtáv-leánycég körüli állítólagos visszaélésekről is szó volt, a rendőrség azóta - a Főtáv kérésére - hűtlen kezelés nyomozást indított. Mivel Joó szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal egyik munkatársa is benne volt az ügyben, az NBH is vizsgálatot rendelt el.

A Hagyó Miklós vagy más, a BKV-ügyben érintett - jelenleg előzetes letartóztatásban lévő - volt fővárosi politikus esetleges szerepét firtató kérdésünkre Balog Róbert, a Főtáv szóvivője azt felelte, Hagyónak a területért felelős főpolgármester-helyettesként volt kapcsolata a vállalattal, de ez nem terjedt túl a szokásos és szükséges hivatali kereteken. Mesterházy Ernő vagy Hatvani Szabó János esetleges szerepéről nem tud - tette hozzá felvetésünkre a szóvivő.

Kovács Lajos vezérigazgató a sajtótájékoztatón a témában feltett további kérdéseket rendre azzal hárította el, hogy az általa az ügyészségnek átadott dokumentumok részletesen cáfolják a Hír TV-ben elhangzott különféle vádakat. A tájékoztatóra egyébként nem engedték be a Célpont készítőit, a csatorna egy másik stábját viszont igen.

A Főtáv kiadott egy rövid sajtóközleményt és egy hosszabb állásfoglalást is, mindkettőben azt hangoztatva, hogy az említett műsor állításai alaptalanok.


Három év alatt 4,7 milliárd forinttal csökkentette költségeit a Főtáv Zrt. - közölte a társaság a sajtótájékoztatón. Az ÖkoPlusz programban összesen 295 épület kötött szerződést fűtéskorszerűsítési kivitelezésre, ebből 100 épületben már befejeződött a munka. Az idei ÖkoPlusz pályázat eredetileg május 31-i beadási határidejét szeptember 30-ig meghosszabbították. Május közepéig összesen 808 ház kért ajánlatot a Főtávtól.