Javított az OTP, pluszban is járt a részvény

Vágólapra másolva!
A hétfői kereskedést hatalmas zuhanással indító OTP magához tért, a bankpapír kora délután már a pozitív tartományban is megfordult.
Vágólapra másolva!

Az OTP-papír kereskedését szinte rögtön a nyitás után felfüggesztették hétfőn a pesti tőzsdén, mivel 10 százalékot esett az árfolyama, a kereskedés újraindítása után a veszteség 6 százalék fölöttire mérséklődött, majd fokozatosan dolgzota le hátrányát a bankpapír.

Délután 14 óra előtt pár perccel azonban már 4829 forinton volt a kurzus, ez pedig mindössze 0,2 százalékos veszteséget jelent a pénteki záráshoz képest, igaz, egy órával korábbi rövid időre pluszban is volt a kurzus. A másik három vezető részvény közül a Mol a kora délutáni időpontig mindössze 0,3 százalékos veszített értékéből, így a jegyzése 17 950 forintra csökkent. Ezzel párhuzamosan a Magyar Telekom 3,5 százalékkal 668, a Richter pedig 1,6 százalékkal 43 295 forintra gyengült.

Az OTP-árfolyam reggeli zuhanása az [origo] által megkérdezett részvénypiaci elemzők több tényezővel magyaráűzható, de ezek közül a Magyar Hírlap által megszellőztetett banki különadó a volt a legfontosabb. "Minden összejött az utóbbi napokban, de az valószínű, hogy kisebb részben a makropályával kapcsolatos aggodalmak, nagyobb részben a banki különadó csapta ki a biztosítékot a befektetőknél" - mondta az [origo]-nak a hétfő reggeli zuhanásról Kuti Ákos, a Cashline Értékpapír Zrt. részvénypiaci elemzője, aki szerint jellemző, hogy ha bármi probléma van az országgal, akkor az mindig a tőzsde legjobban forgó termékén látszik meg leginkább.