Kicsit gyengült a forint

Vágólapra másolva!
Elég volatilisen, de viszonylag szűk sávban mozgott a forint/euró árfolyam a nap folyamán: korán reggel még 281 forintot kértek egy euróért a bankközi devizapiacon, dél körül a 278-as szintet felülről súrolta az árfolyam, este kilenkor pedig a 279-es szintet közelíti. Közben az euró gyengült a dollárhot képest, mert a Moody's a bóvli kategóriába sorolta Görögországot.
Vágólapra másolva!

Korán reggel 280 - 281 forintot kértek egy euróért a bankközi devizapiacon, délután három körül azonban már csak 278,5 forintot. Este kilenc körül a 279-es szintet közelítette az árfolyam.

Délután a Moody's leminősítette Görögországot egészen a bóvli szintig, ennek hatására gyengült az euró a dollárhoz képest, így valószínűleg ez is belejátszhat a forint kora este óta történt enyhe gyengülésébe.

A forint dollárral szembeni árfolyama 228 volt este kilenckor a bankközi devizapiacon, egy svájci frankért pedig 199,82 forintot kérnek ugyanitt este kilenkor.

A közelmúlt megrázkódtatásai után a forint nyugodt szakaszba került, némi erősödése valószínű, ahogyan ismertté válnak a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycélt követő kormányzati akcióterv részletei, és ha sikerrel kecsegtetnek a bankadóról szóló tárgyalások a bankszövetséggel, írta elemzők véleményét idézve hétfő reggel a Dow Jones hírügynökség.