Futó Péter lett a Businesseurope alelnöke

Vágólapra másolva!
A munkaadói érdekeket összeurópai szinten képviselő legbefolyásosabb csúcsszervezet, a 34 ország 40 munkáltatói szövetségét tömörítő Businesseurope az MGYOSZ elnökét, Futó Pétert választotta alelnökévé június 10-11-i madridi közgyűlésén.
Vágólapra másolva!

A spanyol elnökséget záró madridi közgyűlésén döntött a Businesseurope, Európa legnagyobb munkaadói szervezete arról, hogy Futó Pétert nevezi ki alelnökévé. Az MGYOSZ elnökének kinevezése két évre, a 2010. július 1-től, 2012. június 30-ig terjedő időszakra szól, magában foglalva a magyar elnökség féléves időszakát is.

A Businesseurope nyolc alelnöke meghatározó szerepet játszik a szervezet irányításában, hiszen az elnök közvetlen tanácsadóiként befolyással bírnak a szervezet európai érdekérvényesítő stratégiájának alakítására. Emellett fontos feladatuk a nemzeti és európai sajtó tájékoztatása is.

Futó Péter szerint a Businesseurope-ban betöltött hangsúlyosabb szerep objektív és közvetlen kommunikációt tesz lehetővé az európai üzleti világ irányába a magyar gazdaságban zajló folyamatokról, elősegíti a külföldi befektetői kedv növelését, hozzájárul a pozitív országimázs kialakításához, és nagyobb teret, figyelmet biztosít azoknak a prioritásoknak amelyek régiónk érdekét szolgálják.