Jelentős emelkedéssel zárt New York

Vágólapra másolva!
Részben az euró erősödése miatt jelentős emelkedéssel zárták a keddi kereskedést az amerikai tőzsdék.
Vágólapra másolva!

Kedden 10 404 ponton végzett a vezető amerikai részvények mozgását követő Dow Jones Industrial Average (DJIA), azaz az index 2,1 százalékkal erősödött hétfőhöz képest.

A technológiai ágazat mutatója, a Nasdaq 2,8, a félezer részvény teljesítményét tükröző S&P 500 pedig 2,3 százalékkal gyarapodott a keddi kereskedésben. A kiváló hangulatot jól mutatja, hogy a DJIA kosarában lévő mind a 30 részvény pluszban zárt, az S&P 500-at befolyásoló papírok közül pedig 489 ért el drágulást.

A mutatókat az európai adósságválsággal kapcsolatos aggodalmak enyhülése, és ezzel összefüggésben az euró erősödése segítette, mivel jól sikerült a spanyol és az ír kormány keddi állampapír-kibocsátás. A Bloomberg szerint segítette az emelkedést az is, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed New York-i tagbankjának feldolgozóipari indexe a várakozásoknak megfelelően emelkedett és az importárak alakulása sem utal inflációs nyomásra. Szintén hozzájárult az indexekhez jó teljesítményéhez, hogy a dollár gyengülése miatt az olaj árfolyama emelkedett.