Vágólapra másolva!
A GTS Central Europe (GTS CE) felvásárolja az Interware-t, ezzel a GTS csoport budapesti szerverközpontjának kapacitása négyszeresére bővül.
Vágólapra másolva!

Adam Sawicki, a GTS Central Europe vezérigazgatója elmondta: az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásától függ. Az eljárás várhatóan a harmadik negyedév végéig zárul le. A felek a megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Az Interware a magyar alternatív távközlési piac szereplője, amely például szerver-, internet- és vezetékestelefon-szolgáltatásokat kínál elsősorban üzleti ügyfelek számára. A cég két adatközpontot működtet Budapest belvárosában összesen 1075 négyzetméteren, ahol 3300 szervert szolgál ki. A GTS Central Europe a közép-európai régióban nyújt integrált telekommunikációs szolgáltatásokat.

Pauer Pál, a GTS-Datanet Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a tranzakcióval a társaság piaci részesedése 7,5 százalék lesz a szerver adatközponti piacon.

Pauer Pál elmondta: a tavaly 8,5 millió euró bevételt produkáló, 66 munkatársat alkalmazó Interware-t azért vásárolták meg, mert azt szeretnék, ha a GTS csoport a közép-európai üzleti és nagykereskedelmi távközlési piac meghatározó szereplőjévé válna.

A GTS CE árbevétele tavaly elérte a 384,5 millió eurót, míg kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 86 millió euró volt.