Emelkedés jöhet szerdán a részvénypiacon

2010.06.16. 9:18

Pluszban nyitott szerdán a BUX és minden vezető részvény, az elemzők is jó napra számítanak a forinterősödés miatt. Jól kezdték a napot a nyugat-európai tőzsdék is.

A jó amerikai zárás és a forint erősödésének hatására emelkedés jöhet szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az elemzők szerint: a  BUX 301,25 pontos emelkedéssel , 21 757,48 ponton nyitott. Az index a keddi záró értékéhez képest 1,40 százalékkal erősödött. Negyed tízkor 1,1 százalékos pluszban volt az index, miközben a vezető részvények is mind erősödtek kedd esti záróértékükhöz képest. Az OTP részvények szerdán negyed tízkor 1,6, a Mol 1, a Richter 0,9, az MTelkom pedig 0,8 százalékos pluszban volt.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a Wall Street Journal (WSJ) keddi számában megjelent vezércikk, amelyben már pozitív színben tűntették fel a magyarországi fejleményeket, jó hatással lehet a szerdai kereskedésre.

A CIB Bank azt közölte, hogy Japánban is jó hangulat uralkodik, emellett az európai nyitásban is emelkedést várnak a szakértők. A keddi erős amerikai napot követően szerdán újabb emelkedés jöhet Európában. A CIB Bank megjegyezte, hogy délután fontos adatok kerülnek napvilágra az Egyesült Államok lakáspiacáról, az elemzők továbbá növekvő ipari termelést várnak májusra.

Emelkedéssel nyitottak szerdán a vezető nyugat-európai tőzsdék is. A londoni tőzsde vezető mutatója, a FTSE-100 0,58 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 0,38 százalékkal, a párizsi CAC-40 mutató 0,55 százalékkal erősödött a kereskedés indulásakor.