Magyar Hírlap: Szász Károly visszatérhet a PSZÁF élére

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap szerint visszatér a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének élére Szász Károly. A lap szerint ősszel fog megtörténni a váltás, azonban a jelenlegi elnök, Farkas Ádám "elmozdítása nem egyszerű", mert 2015-ig él megbízatása. A Magyar Hírlap szerint a Fidesz azért mozdítaná el a jelenlegi elnököt, mert "jelentős érdemeket" szerzett a gazdaság "megrogyasztásában".

Szász Károlyt 2004-ben váltotta le Draskovics Tibor akkori pénzügyminiszter a PSZÁF éléről helyettesével, Sáray Évával együtt. A két egykori vezető a Legfelsőbb Bíróságon támadta meg a döntést, amely pert meg is nyertek, s az állam kártérítést fizetett a nyerteseknek.

2003 nyarán két férfi támadta meg Szászt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) akkori elnökét. Amint Szász kertjéből az autójával kihajtott, egy kerékpáros fékezett le előtte, aki balesetet színlelt. Szászt így sikerült kicsalni a kocsijából. A két férfi ezután egy bottal ütlegelte Szászt, akinek egyik kisujja eltörött.

Szász akkor azt mondta, hogy elképzelhető: a Pannonplast-ügy volt a háttérben. Éppen a támadás napján ugyanis a cég eladása kapcsán Szász hivatala olyan jelentést adott ki, amely közpénzek gyanús felhasználására is rávilágított. A Pannonplast-ügy kirobbanása vezetett Kulcsár Attila, a brókerbotrány fő gyanúsítottjának lebukásához.