Elzálogosítja negyven brit áruházát a Tesco

Vágólapra másolva!
Közel egymilliárd font értékben bocsát ki jelzálogkötvényeket a Tesco nagy-britannniai áruházaira. Nem ez az első ilyen ügylet, sőt nemrég a magyar leánycég is ingatlanjaiból csinált pénzt.
Vágólapra másolva!

Jelzálogkötvényeket bocsát ki a Tesco Nagy-Britanniában. A hipermarketlánc 950 millió font értékben bocsát ki papírokat 41 szigetországbeli áruházára - írja a Financial Times.

A gazdasági lap emlékeztet rá, hogy az elmúlt másfél évben a Tescónak már három hasonló ügylete volt, összesen kétmilliárd font értékben. Az efféle kötvényeket - tekintve, hogy bár jelzálogalapúak, kockázatuk valójában nem az ingatlan, hanem a cég jövedelemtermelő képességétől függ - biztonságosnak tartják. Az FT szerint várhatóan nyugdíjalapok vásárolják majd őket.

A lap megjegyzi, az üzlet - az idén az első a maga kategóriájában - azt is jelzi, hogy egyértelműen visszatérőben van a bizalom az utóbbi három évben megrendült kereskedelmiingatlan-piacra.

Egy évvel ezelőtt a magyarországi Tesco is ingatlanvagyonából teremtett elő azonnal felhasználható pénzügyi forrást, bár más módszerrel: 63 millió euróért eladta egy befektetési társaságnak logisztikai ingatlanjait, hogy nyomban visszalízingelje őket.