Több mint 1,8 milliós fizetést kaphatnak a PSZÁF alelnökei

Vágólapra másolva!
A parlament költségvetési bizottsága a korábbi tervekben szereplő több mint 1,6 millió forint helyett 1,8 millió forintos fizetést adna a PSZÁF alelnökeinek.
Vágólapra másolva!

A parlamenthez benyújtott tövényjavaslathoz képest nagyobb keresetet engedélyezne a PSZÁF alelnökeinek a parlament bizottsága.

A testület a pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról, illetve módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslat szerint a felügyelet alelnökeinek a a szervezettől származó havi összes jövedelme az előző évi nemzetgazdasági bruttó átlagkereset kilencszerese lehetne az eredeti a törvényjavaslatban lévő nyolcszoros helyett. A felügyelet elnöke a törvényjavaslat szerint az átlagos bruttó kereset tízszeresére jogosult.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrisebb adatai szerint január és április vége között a nemzetgazdasági bruttó átlagkereset 205 900 forint volt, azaz a felügyelet elnöke több mint 2 millió forintot kap, az alelnökök pedig a korábban tervezett több mint 1,6 millió forint helyett 1,8 millió forintot meghaladó összeget vihetnek haza havonta.

Sólyom László július 1-jén, a múlt csütörtökön nevezte ki a PSZÁF élére Szász Károlyt, a pénteki Magyar Közlöny szerint a PSZÁF elnökének javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök hat évre Balogh Lászlót és Sáray Évát nevezte ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének alelnökévé. Az alelnökök korábban dolgoztak már a felügyeletnél, amikor Szász Károly vezette a szervezetet.