Vágólapra másolva!
Egy évvel a hasonló eset után újra beperli a Molt a Szurgutnyeftyegaz, amiért nem vehetett részt a magyar társaság áprilisi közgyűlésén.
Vágólapra másolva!

Pert indított az orosz Szurgutnyeftyegaz a 2010. április 20-i, a Szurgutnyeftyegaz részvénykönyvi bejegyzésének megtagadására vonatkozó Mol igazgatósági határozat hatályon kívül helyezése érdekében - közölte a Mol a BÉT honlapján hétfőn. A Fővárosi Bíróság 2010. december 3-ra tűzte ki az első tárgyalást.

A Szurgut már egy éve is perelt hasonló eset miatt. A 2009. április 23-i közgyűlés előtt nem jegyezték be az orosz céget a Mol részvénykönyvébe, így nem vehetett részt a döntésekben. A per ellenére azonban nem sikerült az oroszoknak elérni a bejegyzést, ezért a 2010. április 29-i közgyűlésen sem vehettek részt.

A Szurgut több mint 21 százalékban tulajdonosa a Molnak, miután megvásárolta ez a részt az OMV-től. A Mol már felajánlotta, hogy megvásárolja a pakettet az oroszoktól, de azok csak a horvátországi INA részéért adnák, amit a magyar olajvállalat nem akar.