A szexpiac nagyágyúi harcba indulnak a Playboyért

Vágólapra másolva!
Hugh Hefner, a Playboy alapítója és többségi tulajdonosa, illetve a Penthouse szexújság tulajdonosa is versenybe szállna a világ egyik legismertebb férfimagazinjáért.
Vágólapra másolva!

A Penthouse felnőttmagazin tulajdonosa, a FriendFinder Networks Inc azt tervezi, hogy ajánlatot ad a Playboy Enterprises Inc társaságra - közölte a Business Week.

A Playboy közkézen levő részvényeire hétfőn 123 millió dolláros ajánlatot tett a lap alapítója, Hugh Hefner is.

A lap szerint a FriendFinder vezetője, Marc Bell egy interjúban azt mondta, hogy a cége alternatív befektetéseket keres, egy emailben pedig azt jelezte, hogy valószínűleg kedden ajánlatot is tesz a Playboy-papírokra.

A Playboy hétfőn közölte, hogy Hefner kivezetné a tőzsdéről a társaságot, ezért is tett ajánlatot azokra a részvényekre, amelyekkel még nem rendelkezik. A 84 éves Hefner - aki 1953-ban alapította a Playboyt - 5,50 dollárt adna minden egyes részvényért, és a Rizvi Traverse Management LLC társasággal fogna össze a felvásárlás sikere érdekében.

A Hefner ajánlatában szereplő ár több mint 30 százalékkal magasabb a jelenlegi tőzsdei árfolyamnál, és 185 millió dollárra értékeli a Playboyt.