Tovább esett az építőipar májusban

Vágólapra másolva!
Májusban sem az építőipar húzta az ipari termelést: a KSH szerint az ágazat termelése májusban több mint tíz százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál. Pedig a 2009-es szmáok sem voltak mnagasak.
Vágólapra másolva!

Az építőipari termelés 2010 májusában 10,6 százalékkal csökkent a 2009. májusihoz képest. Az előző havinál 0,9 százalékkal magasabb volt - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az év első öt hónapját nézve a termelés összesen 11,6 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban. Az adatok különösen annak fényében rosszak, hogy a teljes ipar magához térni látszik - májusban kimondottan jó teljesítményt nyújtott.

Az épületek építése - ez tartalmazza a szerkezetépítés mellett a szerelőipari munkákat is - 1,5 százalékkal csökkent. Az egyéb építményeken végzett munkák 18,7 százalékkal maradtak el az előző évitől.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállománya 3,2 százalékkal bővült az egy évvel azelőttihez képest. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződések állománya 5,4, az egyéb építményeké 2,1 százalékkal magasabb volt a 2009. május véginél.

Az építőipari termelés a KSH adatai szerint éve összehasonlításban legutóbb 2009 júniusában növekedett. Azóta csak négy hónapban volt a mostaninál jelentősebb visszaesés.