Lemond a Malév igazgatóságának elnöke

Vágólapra másolva!
Négy ismert üzletember kerülhet be a Malév igazgatóságába, a testület elnöke az egykori OTP-vezérhelyettes, Urbán László lesz. A jelnlegi elnök, Kamarás Zoltán lemond.
Vágólapra másolva!

A Malév péntekre összehívott rendkívüli közgyűlésén változások lesznek a légitársaság igazgatóságában és felügyelőbizottságában - erről döntött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) igazgatósága - közölte az MNV kedden.

A Malév igazgatóságának jelenlegi elnöke, Kamarás Zoltán, valamint egyik tagja, Kelemen Tamás egyaránt lemond tisztségéről. A többségi tulajdonos Magyar Államot képviselő MNV javaslata szerint az igazgatóság új tagja lesz Urbán László, Bienerth Gusztáv, Winkler János és Parragh László, megbízatásuk öt évre szól. Új elnöknek Urbán Lászlót javasolják.

Urbán László korábban az OTP Bank, Winkler János a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese volt. Bienerth Gusztáv az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke. A Fideszhez közel álló Parragh közvetlenül a választások után a Mol igazgatóságába is bekerült.

A közgyűlésen megújul a légitársaság felügyelő bizottsága is, új elnöke Madarász László, új tagjai pedig Kovács Tamás Iván és Rozgonyi Árpád lesz az MNV javaslata szerint. Az fb tagja marad Osztrovszky Krisztina, az MNV Zrt. képviseletében.

Az MTI kérdésére Zichermann Zsolt, az MNV szóvivője elmondta, hogy a rendkívüli közgyűlést július 23-ra hívták össze.