Komáromban csomagolja gyógyszereit a Mylan

Vágólapra másolva!
A Komáromi Ipari Parkban létesít csomagoló központot a Mylan gyógyszergyártó cég, a felfutást követően 400 embernek adnak munkát.
Vágólapra másolva!

Csomagoló központot létesít a generikus és speciális gyógyszereket gyártó Mylan a Komáromi Ipari Parkban. A projekt az elkövetkező néhány évben közel 400 új munkahelyet teremt a régióban.

A Mylan egy 10 000 m2-es csarnokot vásárolt Komáromban, amelyet a vállalat gyártóegységeiből érkező, szájon át szedhető tabletták és kapszulák csomagolására alkalmas központtá alakítanak. A beruházás keretében csomagoló, tároló és támogató funkciók (pl. minőségellenőrző laboratórium) kerülnek kialakításra.

A tevékenység az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency), az Amerikai Élelmiszeri és Gyógyszerügyi Hivatal (U.S. Food and Drug Administration) és a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet minden előírásának meg fog felelni.

A Mylan egyike a világ vezető generikus és speciális gyógyszergyártó vállalatainak, több mint 140 országban és régióban van jelen termékeivel. A cég a világ egyik legnagyobb aktív gyógyszeripari alapanyag gyártója, légzési, allergiás és pszichiátriai terápiához alkalmas termékeket is előállít.