Enyhe pluszban kezdett a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 93,34 pontos, 0,43 százalékos emelkedéssel, 22 036,21 ponton nyitott hétfőn. A piacok emelkedést várnak az európai tőzsdéken.
Vágólapra másolva!

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője optimista, Véleménye szerint az európai piacokon is hathat az amerikai tőzsdék pénteki pozitív zárása, amelyet a vállalati hírek, elsősorban a GE osztalékemelésről szóló bejelentése váltott ki. Emellett a magyar piac aluteljesítő volt pénteken a nemzetközi piacokhoz képest, miután két nemzetközi hitelminősítő is negatív lépéseket jelentett be Magyarországgal szemben. Az elemző szerint a pénteki esés korrekciója miatt is emelkedés valószínű a BÉT-en.

Az európai tőzsdéken is emelkedés valószínű, a piacok várhatóan erősödő indexekkel nyugtázzák a banki stresszteszt pénteken közzétett eredményét, miután a bankok többsége kiállta a terhelési próbát. A várakozásokat igazolták a tőzsdék, hétfőn a kereskedés kezdetén a londoni FTSE-100 index 0,42 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 0,15 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,39 százalékos nyereségben állt.