Navracsics: A kormány a héten meghirdeti az új Széchenyi-tervet

Vágólapra másolva!
Navracsics Tibor hétfőn bejelentette, a kormány a héten meghirdeti az új Széchenyi-tervet.
Vágólapra másolva!

A gazdasági reformról is beszélt a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

A politikus közölte, hogy a reform két nagy elemből áll, adórendszer megújíátásából és növekedést serkentő lépésekből. Előbbiről annyit mondott, arra a korábbi kijelentésükre támaszkodtak, miszerint a gazdasági válságból nem a megszorítások felé vezet az út, hanem az adórendszert kell megreformálni úgy, hogy minél több pénz jusson a termelőszférába. Ennek eredményeként, az első akcióterv részeként megszűnik tíz kisadó, a társasági adót pedig 19-ről 10 százalékra csökkentik, január 1-től pedig fokozatosan bevezetik az egykulcsos adórendszert.

Az adórendszer radikális átalakítása a nyáron megkezdődik és lépésenként elérhető, hogy pár éven belül a magyar adórendszer segítse az ország versenyképességét - hívta fel a figyelmet a miniszter. Navracsics Tibor közölte azt is, hogy a héten meghirdetik az új Széchenyi-tervet, a program keretében újabb forrásokat csoportosítanak át a kis- és középvállalkozásoknak.