Öt kategóriában pályázható az Európai vállalkozási díj

Vágólapra másolva!
November 10-ig adhatók be öt kategóriában pályázatok az Európai vállalkozási díjra, amelynek nyerteseit jövő májusban hírdetik ki Budapesten.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság ötödik alkalommal hirdette meg az Európai vállalkozási díj pályázatot, amelyre az Európai Unió tagállamaiból, valamint Norvégiából, Szerbiából és Törökországból várják a jelentkezőket - közölte a nemzeti fordulót koordináló Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A pályázaton azokat a sikeres kezdeményezéseket, vállalkozási elképzeléseket és gyakorlatokat díjazzák, amelyek előmozdítják a vállalkozói tevékenységet, és jól tükrözik a vállalkozók társadalomban játszott szerepét.

A verseny kétfordulós: az első szakaszban a nemzeti legjobbakat választják ki, akik ezután indulhatnak az európai megmérettetésen. A pályázatokat a nemzeti fordulóban öt kategóriában - a vállalkozói szellem támogatása, a befektetés a szakértelembe, az üzleti környezet fejlesztése, a vállalkozások nemzetközi működésének támogatása, a felelős és felelősségteljes vállalkozás - lehet beadni 2010. november 10-éig.

Az ünnepélyes európai díjkiosztó gálát 2011. májusban, Magyarország Európai Uniós soros elnöksége alatt Budapesten rendezik meg.