Új, uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára lett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak

Vágólapra másolva!
Dr. Kovács Tamás Ivánt nevezte ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök 2010. augusztus 1-i hatállyal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium európai uniós és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárává.
Vágólapra másolva!

Szakterületének vezetőjeként Kovács Tamás Iván kiemelt feladatai közé tartozik a partnerországokkal való kapcsolattartás. A jövő évi magyar soros EU-elnökség számos feladatot ad a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak is. Az energetika, a fejlesztéspolitika, a távközlés és a közlekedés európai uniós koordinációját is a helyettes államtitkár irányítja majd.

Kovács Tamás Iván széles körű EU tapasztalattal és EU tisztviselői múlttal is rendelkezik: 2007 és 2010 között az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalának nemzetközi kapcsolatokért felelős tisztviselője volt Brüsszelben. Korábban a Külügyminisztérium kormányzati főtisztviselője volt. A több nyelvet beszélő, ELTE jogi karán végzett Kovács Tamás Iván az Egyesült Államokban jogot és nemzetközi kapcsolatokat is tanult.