Kaszínóváros lesz a Hajógyári-szigeten - írja a Népszabadság

Vágólapra másolva!
A "kaszínókapitalizmus" újratöltéséről ír a Népszabadság, annak kapcsán, hogy információi szerint a Hajógyári-szigetre tervezett szórakoztató-központ létrehozása ellen nem ágál a Fidesz, mint tette azt a sukorói beruházás ellen.
Vágólapra másolva!

Amit nem szabadott Sukorón, azt állítólag támogatandónak ítéli meg a Fidesz a Hajógyári-szigeten, vagyis egy olyan szórakoztató-központ létrehozását, ami nem mellesleg egy kaszinó megépítését is magába foglalja - olvasható a Népszabadságban. A lap idézi Orbán Viktor kormányfő korábbi, Sukoró kapcsán kifejtett álláspontját, ami szerint: "A termelést sosem helyettesítheti a spekuláció, ezért nem ajánlom Magyarországnak sem a kaszinókapitalizmust". (Az idézetet a Stop.hu interpretálása szerint citálta a lap - a szerk.)

A Nápszabadság szerint a budapesti Álomszigeten (egyelőre még Hajógyári-sziget), az egykori hajógyár területén és környékén hatalmas építkezés készül: szállodák 140 ezer négyzetméternyi szintterülettel, apartmanhotelek nagyjából feleakkora területen, kaszinó 28 ezer négyzetméteren, kongreszszusi központ, kiállítóterek, múzeum, kikötő, színház, éttermek, bárok - összesen mintegy 350 ezer négyzetméternyi szabadidő- és szórakoztatókomplexum a terv. Meg persze a kiszolgáló létesítmények és infrastruktúra: négyezer férőhelyesmélygarázs, az egysávos K híd átépítése 2x2 sávossá, a H híd bővítése, kétsávos közúti alagút a Szentendrei útról, lehajtó az Árpád hídról. A tervezők napi 24 ezer vendégre számítanak - olvasható a lapban.