A bérbeadó szerint 3,6 milliárd forint bérleti díjat fizetett az MTV

Vágólapra másolva!
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése szerint a Magyar Televízió (MTV) 2007 és 2009 között 8,7 milliárd forint bérleti díjat fizetett a Bojtár utcai gyártóbázis után a tulajdonos Millenniumi Média Kft.-nek, a tulajdonos társaság azonban azt állíja, hogy a valós bérleti díj csak 3,6 milliárd forint volt.
Vágólapra másolva!

A Millenniumi Média Kft. tulajdonosa a Wing (korábban Wallis Ingatlan) Zrt. A bérleti díj miatt vitatott időszak az MTV gyártóbázis megvásárlását követő első két év volt, amikor még nem készült el az új székház, viszont új tulajdonosa volt az objektumnak.

E hét kedden a Millenniumi Média Kft. azt közölte az MTI-vel, hogy megvizsgáltatta a Jones Lang LaSalle ingatlan tanácsadóval az MTV új székházának bérleti díját. A szakvélemény szerint az a piaci díjak legalsó sávjában mozog.

Az MTI múlt pénteki híre szerint már féléves bérleti díjjal tartozik a Magyar Televízió, miközben több mint egy éve használja a Bojtár utcai gyártóbázisát. A tényt a Millenniumi Média Kft. tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében. A köztelevízió viszont azzal reagált, hogy nem arról van szó, hogy az MTV ne fizetne, hanem arról, hogy a Millenniumi Média Kft. csak a tárgyalások során elfogadott részletét kaphatja meg havonta a bérleti díjnak.

Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos az ügyről kijelentette, hogy "a prioritások között szerepel" az MTV székházszerződésének kivizsgálása.