Lassan, de biztosan gyengült a forint

Vágólapra másolva!
Mindhárom kulcsdevizával szemben gyengült a forint hétfőn, a magyar pénz árfolyama a reggeli piacnyitás óta csordogált lefele.
Vágólapra másolva!

Hétfőn este kilenc után nem sokkal egy euró 284,69 forintot ért, egy dollár 221 forintba került, egy svájci frankért pedig 218,37 forintot kértek a bankközi devizappiacon.

A svájci frank korán reggel a 217 foritnos szint alatt kezdett, nem sokkal délután három óra előtt pedig már a 218-as szintet közelítette alulról: 217,82 volt az árfolyam. A dollár-forint árfolyam a 219-es szintről indította a napot, az eurót pedig hétfőn korán reggel még 283 forint alatt jegyezték.

Nyugodt kereskedés várható

A térségi valutáknak használt a múlt hét végén, hogy a vártnál jobb amerikai foglalkoztatási adatok láttak napvilágot, aminek nyomán általában javult a kockázatkereső kedv a piacokon. Az elemzők arra számítottak, hogy ez a hatás még hétfőn is érezhető lehet, habár kisebb mértékben, mivel a New York-i tőzsdék zárva lesznek az országos munkaszüneti nap miatt, írta elemzők véleményét idézve hétfőn reggel a Dow Jones hírügynökség.

Pénteken három forinttal lett olcsóbb a frank

A legutóbbi kereskedési napon, pénteken 284 feletti szintről 283,60 forintra csökkent az euró jegyzése. Az amerikai munnkaerő-piaci adat után erősödött a forint.

A dollár 220 forintot ért péntek este, nap közben még 222 forint közelében is járt az árfolyam. A svájci frank árfolyama mutatta a legnagyobb elmozdulást a főbb devizák közül: a reggel 219 forint körül járó árfolyam délután három óra előtt már 216,1 forintra esett.

Az idén eddig 5,18 százalékkal emelkedett a forinthoz viszonyítva az euró árfolyama.A dollár az idén eddig 16,98 százalékkal erősödött a forinthoz képest.