Budapesten bővíti kutató bázisát a Nokia Siemens

Vágólapra másolva!
Száz mérnök felvételével bővíti budapesti kutatás-fejlesztési központját a Nokia Siemens Networks.
Vágólapra másolva!

Budapestet választotta globális vasúti kommunikációs központja székhelyéül a Nokia Siemens Networks, s ezzel az idén 100 fővel bővül a finn vállalat kutatás-fejlesztési központja - közölte Ésik Róbert, a társaság magyarországi ügyvezető igazgatója. A globális kompetencia-központ a Nokia Siemens Networks vasúti ügyfeleit (GSM-R) világszinten szolgálja ki.

Ésik Róbert szerint a Nokia azért is választotta Magyarországot, mert tehetséges, képzett munkaerőt talál itt. Az igazgató elmondta: most 800 munkatárssal működik a Nokia Siemens Networks itteni K+F központja, s még 100 mérnököt vesznek fel az idén. A bejelentésen résztvevő Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kifejtette, Magyarországon eddig 220 finn vállalat 20 ezer munkahelyet hozott létre 1 milliárd euró befektetésével.

A Nokia Siemens Networks ügyfelei közé tartozik az összes jelentős magyarországi vezetékes-, mobiltelefon és internet szolgáltató, valamint kábeltévés társaság. A magyar mobilhívások kétharmada a Nokia Siemens Networks eszközein keresztül zajlik. A cég magyarországi munkatársainak több mint fele a K+F területén dolgozik, s a nemzetközi csapat tagjaként telekommunikációs megoldások, szoftverek és alkalmazások fejlesztésével foglalkozik. A Nokia Siemens Networks globálisan 16 ezer szakembert foglalkoztat.