Kínai gazdagok lépnek be Bill Gates karitatív klubjába

Vágólapra másolva!
A kínai szupergazdagokat is megpróbálja rávenni Bill Gates és Warren Buffett, hogy ajánlják föl jótékony célra vagyonuk felét. Az országban kockázatos emberbarátnak lenni, de százan már így is csatlakoztak a kezdeményezéshez.
Vágólapra másolva!

Már több mint száz üzletembertársát győzte meg Csen Kuang-piao kínai milliárdos, hogy csatlakozzanak az amerikai gazdagok Warren Buffett és Bill Gates által életre hívott jótékonysági klubjához.

A tőzsdeguru és a Microsoft-alapító azt kezdeményezte, hogy a milliomosok, milliárdosok legalább vagyonuk felét jótékony célokra ajánlják fel. A két üzletember hamarosan Kínába látogat, hogy népszerűsítse emberbaráti tervét.

Csen Kuang-piao a múlt héten jelentette be, hogy halála után vagyonát emberbaráti célokra kell fordítani. Az üzletember jelenleg 440 millió dollárnak megfelelő összeggel rendelkezik.

Csen fokozottabb toleranciát és megértést kért a nyilvánosságtól azok iránt, akik adakoznának, mert a sajtó gyakran kétségbe vonja a vagyonosok adományai mögötti jóhiszeműséget.

A távol-keleti országban bonyolult az emberbaráti tevékenység, a korrupció gyakran távol tartja a nyugati donorokat. A kínai szupergazdagok közül többet az tart vissza a fokozott segítségnyújtástól, hogy a nagylelkű adományok felfednék, vagyonuk nagyobb a kormány vagy a riválisaik által becsültnél. Ezáltal pedig nem kívánt figyelem irányulna rájuk.